Anue - vil gi barn en best mulig start på livet

Siden 2019 har vi fulgt Jeanette og hennes prosjekt, som den gang het Bamepro. Vi så henne for første gang da hun presenterte idéen sin på Angel Challenge og siden den gang har mye skjedd.

Bamepro, som nå heter Anue, er resultatet av en engasjert barnesykepleiers iherdige innsats for å gjøre starten på barns liv så god som mulig. Gjennom sitt arbeid med premature og syke nyfødte barn så Jeanette verdien av morsmelk som en del av pleien disse fikk. Ikke alle nyfødte har tilgang på morsmelk naturlig, og disse er derfor avhengige av donert melk.

anue-logo-sort.png
Morsmelk holder liv i og beskytter det nyfødte barnet, den er spesielt designet for at barnet skal vokse og utvikle seg med de rette ingredienser
— Jeanette Grønnslett

Det å ha tilgang til donormelk er spesielt viktig for de minste premature barna, da bruk av morsmelkerstatning gir en tredoblet risiko for utvikling av koldbrann i tarmen. Gründer av Anue har erfart at det kan være tomt for donormelk og at det skjer svinn av donormelk fordi melken utsettes for flere farer underveis i verdikjeden.

Det er strenge krav til melken som doneres, og Jeanette så at dette førte til at donasjonsmengden ikke var så høy som ønsket og nødvendig. Sett i en global sammenheng fødes det hvert år 15 millioner for tidlig fødte barn med behov for tilgang på donormelk. I verden i dag er det 600 melkebanker. I Norge har vi 12 melkebanker som årlig produserer rundt 6000 liter donormelk.

Anue holder nå på å utvikle en patenterbar beholder for oppbevaring av donormelk som vil forenkle hele prosessen for alle både donor, melkebankansatt og helsepersonell som jobber med barna. Selskapet har et mål om pilotering i 2021.

Anue_2.JPG

- Samarbeidet med Ingri fra Nyhamn har satt selskapet i posisjon til å kunne vokse. Ingri er ei engasjert og fremoverlent dame! Det å ha fått med seg henne som investor har vært en styrke for selskapet, og også for meg selv som gründer. Nå har selskapet et godt grunnlag for videreutvikling. Det blir spennende og gøy med samarbeidet med Nyhamn i tiden fremover, sier Jeanette om samarbeidet med oss.

Vi så tidlig at Jeanette hadde kjennskapen til utfordringen og engasjementet som var nødvendig for å kunne lede et slikt prosjekt. Vi hadde troen på at det kunne bli noe virkelig bra, og det gleder oss å se hvor langt hun har kommet. Det tar tid å finne opp et nytt produkt, men Jeanette har maktet å stå i prosessen, med full jobb og barn hjemme, og vi er rett og slett imponert over kapasiteten hennes. Vi gleder oss til å se det ferdige produktet i bruk!